Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Back to basics

 Γειααα σας φίλοι μ!!!Τι κάνετε??Ελπίζω να είστε καλά και να μην κρυώνετε(πολύ βασικό αυτό δεδομένου ότι κάνει ψοφόκρυο και οι περισσότερες πολυκατοικίες δεν έχουν βάλει πετρέλαιο)
Σήμερα γράφω για πρώτη φόρα δική μ ανάρτηση χωρίς τη συμπαράσταση της έμπειρης σε θέματα blogging Μάγδας και έχω μία ανησυχία αλλά ok θα το ξεπεράσω!!
 Τον τελευταίο καιρό με έχει πιάσει ένας παλιμπαιδισμός να το πω,μια μανία με τις παιδικές ταινίες και έτσι αποφάσισα η ανάρτηση αυτή να είναι αφιερωμένη στις αγαπημένες ταινίες της παιδικής μου ηλικίας!!!Γιατί μία από τις πιο δυνατές αναμνήσεις από την παιδική ηλικία είναι-μετά τα playmobil βέβαια- οι ταινίες που βλέπαμε με τα αδέρφια μου τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα!!
 Και επειδή ο master σ' αυτό το είδος είναι η Disney οι ταινίες και οι ήρωες που θα αναφέρω παρακάτω είναι στην πλειοψηφία τους παραγωγές της Walt Disney!!
 Ξεκινώντας λοιπόν μια από τις ταινίες που έβλεπα ανελλιπώς ήταν φυσικά ο βασιλιάς των λιονταριών(και τώρα αρχιζει το εγκώμιο αλλά πραγματικά όλοι οι ήρωες ήταν ο ένας καλύτερος απο τον άλλο-προσωπικά εγω έχω αδυναμία στο Ζάζου και στη μητέρα του Σίμπα τη Σαράμπι).Νομίζω ότι είναι μία από τις πλέον χαρακτηριστικές ταινίεσ της γενιάς μου και γενικότερα της δεκαετίας του '90!!Περιττό βέβαια να αναφέρω τη στεναχώρια μου καθε φορά που πέθαινε ο Μουφάσα!!και για να πάρετε μια γευση απο lion king όσοι έχετε ξεχάσει πάρτε μία γεύση...
  Και συνεχίζουμε με ένα από τα ωραιότερα musical της Disney βασισμένο στο μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκό!!Εννοώ φυσικά την Παναγία των Παρισίων που στην ελληνική μεταγλώτιση τις φωνές και τα τραγούδια ανέλαβαν γνωστοί ηθοποιοί και τραγουσιστές όπως η Πέμυ Ζούνη, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Σάκης Ρουβάς,η Χρυσούλα Διαβάτη, ο Χρήστος Βαλαβανίδης κ.α.
Βέβαια να σημειώθει ότι ο Ουγκό δεν είχε δώσει την χαρμόσυνη έκβαση που παρουσίσε η Disney αλλά προσαρμογή για παιδιά έκαναν οπότε είναι μάλλλον λογικό!!(σ' αυτή την ταινία λατρεύω τη Λαβέρνα,ένα απο τα αγαλματάκια-φίλου του Κουασιμόδου)
 Η αγαπημένη ταινία του αδερφου μου  τώρα!!Ο Ηρακλής πέρα από το μύθο(πιο πέρα πεθαίνεις να προσθεσω εγώ, γιατί το μόνο κοινό που είχε η ταινία με το μύθο είναι τα ονόματα)Αρκετά αστεία κατά τα άλλα ταινία!!Επίσης η άλλη του λατρεία ήταν ο Ταρζάν- κι εγω ειχα τσάντα με το Ταρζάν στην πρώτη δημοτικού αλλα άσχετο!!Συμπαθέστατοι οι φιλοι του Ταρζάν να πω εγω!!
 Και τώρα μία άπο τις δικές μου αδυναμίες ήταν η Μουλάν με τον φανταστικό δρακο της,Μούσου(με τον Πέτρο Φιλλιπίδη να δίνει ρέστα για ακόμα μια φορά)Αξίζει να αναφέρω νομίζω ότι οι Ούνοι μου προκαλούσαν εφιαλτες αλλά μετά το ξεπέρασα!=)

Να μην ξεχάσω τα 101 σκυλιά της δαλματίας!!Σπίτι μ είχαμε την ταινία με την Glenn Close-μεταγλωττισμένη βέβαια- και η αγαπημένη μου σκηνή,όπως και πολλών αλλων μετά από γκάλοπ που έκανα είναι,όταν η Κρουέλα πέφτει σε ένα βαρέλι με απροσδιόριστο περιεχόμενο!!
 Τέλος άφησα στον Stewart lttle ή Ποντικομικρούλη ελληνιστί, την οποία όμως από έν σημείο και έπειτα δε ήθελα ούτε να την ακούω γιατί η αδερφή μου την έβλεπε κάθε μέρα-χωρίς υπερβολές- και είχε μαθει οτυς διαλογους απέξω οπότε άκουγα την αδερφή μου αντί την ταινία!!Αλλά κατά τα άλλα ωραία ταινιούλα!!

Και επειδή όόόλες οι ταινίεσ έχουν ένα κακό τα παιδάκια μισούν- κι εγώ μαζί τους όταν ήμουν παιδί- νομίζω ότι κάποιοι κακοί ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένοι και πρέπει να αποκατασταθεί η φήμη τους!!Ο Σκαρ για παράδειγμα απο το Lion King ήταν ένας πολύ ωραίος ρόλος και μία μέρα ψάχνοντας στο youtube βρήκα ολόκληρη την ιστορία του που εξηγεί όχι μόνο την ουλή στο πρόσωπο αλλά και γενικότερα την κακία του και από που αυτη προηλθε!!Οπως επίσης ο δικαστής Φρόλλο στην Παναγία των Παρισίων παρά τη σκληρότητα του λυγίζει στη γοητεία της Εσμεραλδα!!Βλέπουμε λοιπόν ότι όλοι οι άνθρωποι και οι καταστάσεις συχνά έχουν περισσότερως των μία πλευρών και γι' αυτό είναι καλό να μη βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα για το όσο κακός είναι κάποιος αν δεν γνωρίζουμε  τι κρύβεται από πίσω(αυτά βέβαια δεν έχουν άμεση σχέση με τις παιδικές ταινίες αλλά αφορμώμενος από εκεί απλώς κάνω κάποιες παρατηρήσεις)Απολαύστε τώρα το τραγούδι του Σκαρ...
 Αυτάά από εμένα!!Θα τα πούμε την επόμενη εβδομάδα με ένα ίσως πιο σοβαρό αλλά ίσως και πιο γελοίο θέμα από το σημερινό!!!
πολλα φιλια,Dim


(P.S.το αγαπημένο μου τραγούδι από την Αναστασία και άκρως συγκινητικό νομίζω)

8 σχόλια:

  1. αναμνήσεις...αναμνήσεις ωραίες...αναμνήσεις ευχάριστες...με ταξίδεψες αρκετά χρόνια πίσω...σε χρόνια όπου το μόνο μας πρόβλημα ήταν ότι δεν μας άφηναν να πάμε για ύπνο στις 11....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σε λατρεύω κι εσένα (όποιος κι αν είσαι-φίλος της Μάγδας, τι περίμενα! :P ), και τη disney! :D
    καλά βέβαια εγώ με το Φρόλο είχα εφιάλτες (και με τους Oύνους) και είναι ο πιο κακός "άνθρωπος" που έχω συναντήσει μέχρι στιγμής!(ευτυχώς :Ρ) Τεεεελοσπάντων, keep going :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχα σ ευχαριστω πολυ( ανκαι νομιζω οτι εχουμε γνωριστε καπου)!!οντως ο φρολο πολυ παλιανθρωπος αλλα απο τους πιο επιτυχημενους κακους at least!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μήτσο θα σε μαλώσω ξέχασες την αγαπημένη μου κακιά...την CRUELLA DEVIL...όπως επίσης και την ούρσουλα...από την μικρή γοργόνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. την κρουελα την ανεφερα και αριελ δεν εβλεπα οποτε δε μπορώ να εκφέρω άποψη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. έχουμε εμείς γνωριστεί; Βρε τι μαθαίνω στις 9:20 μ.μ. ... :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Express yourself:)